Neem een kijkje in onze webshop!

Ken je dat?

Als hoog gevoelig persoon heb je waarschijnlijk vriendschappen waarin jij
degene bent die de harmonie probeert te bewaren. Die excuses verzint voor
het gedrag van andere mensen, omdat je het allemaal zo goed begrijpt. Maar
op een gegeven moment wordt je wakker en zie je wat er werkelijk aan de hand
is. Op een gegeven moment ga je merken dat er bepaalde vriendschappen zijn
die je nét even iets teveel energie kosten. Dan zie je jezelf voor een keuze
staan: kies ik voor de illusie van harmonie of kies is voor mijzelf. Voor
dat je het weet, ben je in gevecht met je verstand en met je gevoel, want
hoog gevoelige mensen vinden het knap lastig om mensen los te laten, dat
lijkt een soort van onmogelijke opgave.
Maar ik kan je vertellen fijn, hooggevoelig mens, dat je het waard bent om
goed voor jezelf te zorgen, ook in vriendschappen. Als je steeds meer
vriendjes wordt met jezelf, dan heb je geen tijd en zin meer in ‘zinloze,
energievretende vriendschappen’. En ik weet heel goed dat dit niet makkelijk
is, maar oefening baart in dit geval zeker kunst. Het kan uiteindelijk heel
goed voelen om voor jezelf te kiezen en sommige mensen los te laten.
Natuurlijk blijf je van die mensen houden, want dat is hoe hsp-ers werken,
ze ervaren de ziel en jammer genoeg duurt het altijd vrij lang voordat ze de
persoonlijkheid zien. Maar dat is oké. Je mag van ze blijven houden, vanaf
afstand en als ze ooit toe zijn aan een gelijkwaardige vriendschap, als ze
dat kunnen en laten zien, dan zijn ze natuurlijk altijd weer welkom in jouw
warme hart. Maar voor nu, neem je vriendschappen eens onder de loep. Is het
allemaal écht zo gezellig als jij denkt dat het is?

Intuïtie 

Je herkent het misschien wel. (De hsp-ers onder ons zeker) 😉
Je werd geboren met een ontzettende goede intuïtie en daar leefde je ook naar. Toen je ouder en groter werd, merkte je dat je niet altijd naar die intuïtie kon blijven luisteren. Tenminste dat had je jezelf aangeleerd, omdat hetgeen jij voelde en jij oppikte niet altijd klopte volgens jouw omgeving. En zeg nou eerlijk, achteraf was het misschien ook niet zo handig om alles uit te spreken wat je oppikte. Mensen voelden zich gauw beschaamd en jij als kind begreep er geen snars van. De onbevangenheid werd al gauw in een kader gestopt, evenals je intuïtie. Blijkbaar hoort dit bij het leven, er hoeft ook geen oordeel op te zitten.

Dit heeft wel tot consequentie geleid dat je niet altijd weet of je op je intuïtie kunt vertrouwen. Soms kun je relaties nog 10 kansen geven terwijl je er allang al klaar mee bent. Ook kun je bijna niet geloven dat iemand je streken zult leveren, dus wuif je die gevoelens weg, want misschien is dat alleen maar een angstgedachte. 😉

Hier haal je mooie lessen uit. Wees realistischer, maar wel met een open hart. Ontdek en luister opnieuw naar je intuïtie. Je bent nu volwassen en mag helemaal zelf weten hoe je daarmee omgaat. De wereld heeft verschillende sferen en verschillende mensen rondlopen. Allemaal met een eigen verhaal, jij creëert jouw verhaal. Het is tijd om de muren die je om je intuïtie heen hebt gezet af te breken zodat je er beter naar kunt luisteren. En soms is alleen luisteren niet voldoende. Je mag namelijk ook handelen. We zijn namelijk allemaal gelijkwaardig en je mag jezelf zijn. Helemaal! Erken dat naar jezelf, gun jezelf die ruimte.

Groetjes,
Lisette Berkeveld

5ft-6-5ft-Backdrops-Photography-Christmas-Backdrop-for-Baby-Photos-Studio-Spark-Light-Digital-Printed-Photography

Vriendschappen

In het leven kun je speciale en warme vriendschappen opbouwen. Deze band die je ervaart en de ervaringen die je samen meemaakt, zijn zeer waardevol. Je leert in contact met de ander jezelf altijd beter kennen. Sommige mensen hebben vriendschappen voor het leven en andere maar voor een bepaalde periode. Het mooie is dat in gevoel, de band die is opgebouwd zal blijven bestaan.

Dit geldt ook in het leven hierna. De liefdevolle personen die we zijn verloren, daar hebben we in gevoel nog steeds een mooie band mee. Als we aan ze denken dan denken we met liefde, we zitten dan direct in de sfeer van alle mooie dingen die samen zijn meegemaakt. Jouw overleden geliefden hebben een speciaal linkje naar jouw hart en andersom én dat maakt dat je ze soms kunt ervaren. Misschien hoor, zie of voel je ze niet altijd, maar je ‘weet’ gewoon dat ze er voor je zijn.

Dus mocht je je ooit verdrietig of verdwaald voelen, praat dan met ze, zoals je dat zou doen als ze nog in fysieke vorm hier op de aarde zouden zijn. Of schrijf een brief en deel je gevoelens, je zult merken dat het vertrouwd voelt en dat je inspiratie zult ontvangen, waardoor je de volgende positieve stappen kunt gaan zetten.

Groetjes,
Lisette Berkeveld

 

 images (55)

Zielemaatjes

Soms ontmoet je iemand waarbij je vrijwel direct een connectie voelt. Dit kan als heel prettig ervaren worden, als de andere partij hetzelfde ervaart, want dan is er ruimte voor energie uitwisseling en kan er gecreëerd worden, op welk vlak dan ook.

Er is ook een andere kant. Het kan namelijk ook zo zijn dat jij de enige bent die de connectie voelt. Je kunt de noodzaak voelen voor energie uitwisseling, terwijl de ander daar geen behoefte aan heeft. Dit is een moeilijke les. Je komt dan bij een stuk loslaten. En niet iedereen vindt die even gemakkelijk.

Het kan voelen alsof er een deel van jezelf afgescheiden is en niet lekker kan doorstromen. Het is aan jou om hierin opnieuw het contact met jezelf te herstellen, om terug te komen in je eigen energie. Dit kan een tijdje duren, omdat het behoorlijke impact kan hebben als je een maatje tegenkomt.

Je kunt hierover gefrustreerd zijn, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Probeer het om te draaien, probeer dankbaar te zijn. Jouw maatje geeft je namelijk altijd een prachtige les mee. Misschien is jouw les om jezelf nog meer te vullen met onvoorwaardelijke liefde voor jezelf of misschien is het de bedoeling dat je opnieuw vertrouwen leert te hebben in de kosmos. Het kan ook zijn dat je altijd een lijntje blijft houden en ervaren met deze persoon, en dat is oké.

Misschien heb je er iets aan als ik je vertel dat ik geloof dat er meerdere realiteiten en dimensies bestaan. En in één van die realiteiten en dimensies heb je écht contact met elkaar. Je bent je er alleen niet bewust van.

Liefs,
Lisette

 

 

images (21)

De meeste van ons hebben van het boek The Secret gehoord. Het doet vermoeden dat alles wat je wenst, uit kan komen als je maar hard genoeg je best doet. Het zou mij niets verbazen als sommige mensen er ook serieus voor zijn gaan zitten en met hun ogen dicht, heel hard hebben gewenst voor de verkoop van hun huis, het krijgen van de perfecte baan, of voor het rijden in die mooie auto. De meeste mensen zullen dan ook van een koude kermis zijn thuis gekomen, want in mijn beleving is dit niet hoe het werkt.
 
Natuurlijk is het zo, dat waar je aandacht aan schenkt dat je daar meer van ervaart. Zo zullen mensen die bezig zijn met het krijgen van kinderen, veel zwangere vrouwen of baby’s zien. Het is maar net waar je innerlijk mee bezig is, dat is dan vaak wat je ziet, want daar ligt je focus. Onze belevingswerelden kunnen ervoor zorgen dat we goed of minder goed in ons vel zitten. Als je namelijk negatief gestemd bent, dan zul je ervaren dat die dag alles tegenzit, of dat niets goed genoeg gaat. ‘Zie je nou wel, waarom heb ik dit toch altijd?’ En als je lekker in je vel zit, dan kun je veel hebben en zie je vaak de mooie dingen van het leven.
 
Oké, terug naar The Secret. Hoe komt het toch dat de meeste wensen niet uitkomen? Dat is eigenlijk heel erg simpel. Je kunt het leven namelijk niet afdwingen. Je kunt een beetje meebewegen, maar krijgen wat je wenst vanuit een gemis, dat is vaak een grote illusie. En als je wens dan tóch uitkomt, dan kom je uit bij het kip en het ei-verhaal, want wat was er eerder… De wens of heb je opgepikt wat het universum toch al voor je in petto had?
 
Ik geloof het laatste. Ik geloof dat als je goed in je vel zit. Lekker leeft, de rust en de ruimte in jezelf hebt opgezocht, dat je dan redelijk goed kunt aanvoelen wat het is dat je nodig hebt. Vanuit liefde, vanuit vertrouwen, dat wat je ontvangt dat dát het juiste is voor jou op dat moment. Dit betekent natuurlijk niet dat je alles wat je op je bordje krijgt voor zoete koek moet nemen. Soms is het nodig om iets af te wijzen en grenzen aan te geven. Van daaruit kun je namelijk ook heel goed ervaren wie je bent en hoe je in elkaar zit. Dat is achteraf altijd heel erg prettig, omdat je daardoor nog beter naar je gevoel kunt luisteren. En dat is precies wat je wil om het leven op een mooie en prettige manier te kunnen ervaren.
 
Ik geloof dat wat er bij je past, dat dát naar je toe zal komen. En hoe je daar mee omgaat, dat is aan jou.
 
Liefs,